Over mij

Ik ben gediplomeerd Zen Shiatsu Therapeut, afgestudeerd aan de vierjarige HBO-opleiding Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Tijdens deze opleiding heb ik bovendien mijn diploma voor Anatomie en EHBO behaald. Ter afwisseling ben ik werkzaam als ontspanningsmasseur en stoelmasseur. Shiatsu-technieken en de filosofie erachter vormen ook de basis van mijn massages.

In het laatste jaar van mijn opleiding ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van Shiatsu en verslaving. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat Shiatsu een zeer waardevolle rol kan spelen bij het doorbreken van verslavingen. Iemand die verslaafd is en deze verslaving wil doorbreken, kan door middel van Shiatsu de nodige ondersteuning vinden bij dit levensproces. Als Shiatsu Therapeut creëer ik hiervoor een veilige plek, stel ik slechts enkele maar zeer heldere voorwaarden en zal ik altijd kiezen voor een menselijke en holistische benadering. 

Belangrijk om hierbij op te merken is dat ik hierbij andere vormen van therapie, zoals bijvoorbeeld westerse vormen als psychotherapie, niet wil uitsluiten en er juist van overtuigd ben dat ze elkaar kunnen aanvullen. 

In 2016 ben ik begonnen als ontspanningsmasseur in studio Massage Marin (nu Healing People) opgericht door Marin Dijkman. Wat zij mij leerde over Shiatsu sprak mij in het bijzonder aan en dus besloot ik om een opleiding daarin te gaan volgen aan de Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam.

Ik heb een theaterachtergrond als zangeres en liedschrijfster. In 2004 studeerde ik af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Vervolgens ging ik als backing vocalist op tournee met kleinkunstzangeres Jenny Arean en speelde en zong bij o.a. Het Klokhuis. In 2009 richtte ik het theaterzangers collectief Het Nieuwe Lied op en tourde daarmee tot mei 2018 langs de Nederlandse theaters. In 2014 ben ik, uit interesse, een cursus massage gaan volgen. Dit nam al vrij snel serieuze vormen aan. De drive om hierin door te groeien was sterk en dus ben ik toen, naast het zingen, als masseur gaan werken. In 2018 heb ik nog een lang gekoesterde droom waargemaakt; het uitbrengen van mijn solo-abum Alleen maar mooier. Daarna ben ik mij fulltime gaan richten op mijn werk als masseur en Shiatsu therapeut.

Naast Shiatsu bestudeer ik aanvullende behandelmethoden en volg ik jaarlijkse Shiatsu nascholingen, om mijn praktijk te blijven uitbreiden en verdiepen. Nog elke dag groeit mijn liefde voor dit vak. De technieken en de filosofie erachter komen voort uit een eeuwenoude traditie. Door Shiatsu en massages te geven wil ik bijdragen aan het welzijn van anderen.