Over mij

Ik ben gediplomeerd Zen Shiatsu Therapeut, afgestudeerd aan de vierjarige HBO-opleiding Zen Shiatsu Opleiding in Amsterdam. Tijdens deze opleiding heb ik bovendien mijn diploma voor Anatomie en EHBO behaald. Ter afwisseling ben ik werkzaam als ontspanningsmasseur en stoelmasseur. Shiatsu-technieken en de filosofie erachter vormen ook de basis van mijn massages.

In het laatste jaar van mijn opleiding ben ik mij gaan specialiseren op het gebied van Shiatsu en verslaving. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat Shiatsu een zeer waardevolle rol kan spelen bij het doorbreken van verslavingen. Iemand die verslaafd is en deze verslaving wil doorbreken, kan door middel van Shiatsu de nodige ondersteuning vinden bij dit levensproces. Als Shiatsu Therapeut creëer ik hiervoor een veilige plek, stel ik slechts enkele maar zeer heldere voorwaarden en zal ik altijd kiezen voor een menselijke en holistische benadering. 

Belangrijk om hierbij op te merken is dat ik hierbij andere vormen van therapie, zoals bijvoorbeeld westerse vormen als psychotherapie, niet wil uitsluiten en er juist van overtuigd ben dat ze elkaar kunnen aanvullen. 

Naast Shiatsu bestudeer ik aanvullende behandelmethoden en volg ik jaarlijkse Shiatsu nascholingen, om mijn praktijk te blijven uitbreiden en verdiepen. Nog elke dag groeit mijn liefde voor dit vak. De technieken en de filosofie erachter komen voort uit een eeuwenoude traditie. Door Shiatsu en massages te geven wil ik bijdragen aan het welzijn van anderen.